Comissions Obreres del País Valenciá - Federació d'Ensenyament

Comissions Obreres del País Valenciá - Federació d'Ensenyament
Vaga 8M

22 de juliol de 2017, 14:07

La FE CCOO PV dóna suport a la convocatòria massiva d'oposicions anunciada per Conselleria

L'objectiu és reduir el percentatge d'interinitat del 23% al 8% i sorgeix de l'aplicació de l'acord estatal aconseguit per CCOO. La FE CCOO PV defensa que s'impulse un procés selectiu que valore l'experiència fins als màxims reconeguts

L'acord signat entre els Governs central i autonòmic, CCOO, UGT, CSIF i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, comporta el compromís d'una Oferta d'Ocupació Pública del 100% de la taxa de reposició del professorat per als anys 2017, 2018, 2019 i 2020, més les places necessàries per reduir el percentatge d'interinitat del 23% al 8%


L'acord per a la millora de l'ocupació pública aconseguit al març permetrà la convocatòria d'oposicions anunciada ahir per Conselleria. Al País Valencià s'anuncien 13.000 places, la qual cosa coincideix amb els càlculs de la FE CCOO PV, encara que podrien convocar-se en tres anys i no en els quatre anunciats. Ara mateix hi ha una taxa d'interinitat superior al 22 % en País Valencià, i pot arribar a superar el 25 % al setembre.
 
La FECCOOPV mostra la seva satisfacció per la convocatòria anunciada, que respon a l'aplicació estricta de l'acord i serà la major de les últimes dècades. Va a suposar la transformació de gran quantitat d'ocupació precària en ocupació estable, línia fonamental del treball de CCOO.
 
CCOO manté que el compromís signat ha de donar lloc a un sistema d'ingrés en el qual, respectant el marc jurídic de l'Estat, s'impulse un procés selectiu que, entre altres qüestions, valore l'experiència fins als màxims reconeguts per les sentències del Tribunal Constitucional.

La temporalitat ha aconseguit xifres insuportables per al sistema educatiu. L'Administració ha abusat d'aquest tipus de contractacions, que haurien de ser una excepció. La maximització d'aquestes polítiques ha donat com resultat la generació de borses de precarietat i un entrebanc considerable per a l’entrada a l’ocupació pública a causa de l'escassetat de places convocades, que no de places existents. Enfront d'aquesta situació, la FE CCOO PV ha mantingut constants les reivindicacions perquè es revertiren les retallades i es transformara ocupació precària en ocupació estable.

La FE CCOO PV dóna suport a la convocatòria massiva d'oposicions anunciada per Conselleria

22 de juliol de 2017, 14:07